Розділ 2 КОРМОПРИГОТУВАННЯ
Успішне і ефективне ведення тваринництва залежить від
забезпеченості кормами, зниження затрат на кормо виробництво і покращення якості
кормів. Через низький рівень годівлі потенціальна продуктивність тварин
становить лише 50…60%.
Головною задачею галузі є розробка наукових основ –
ресурсо- і енергозберігаючих, економічних безпечних систем кормовиробництва і
кормозаготівлі, що забезпечують підвищення стану кормової бази тваринництва,
покращення родючості ґрунтів і збереження довкілля.
З перших лекцій нам відомо, що виробництво продукції
тваринництва необхідно розглядати як складну біотехнічну систему, в якій тварина
є основним засобом виробництва, що переробляє біологічним шляхом корм у
високоцінні продукти харчування. У цій системі корми є вхідним продуктом
переробки. вони забезпечують тваринам поживні речовини, які необхідні їм для
підтримання життєдіяльності організму і виробництва
продукції.
КОРМОПРИГОТУВАЛЬНІ ЗАВОДИ SKIOLD