6.6 Обладнання для варіння сировини
Перед початком роботи варильні казани піддають санітарній обробці,
перевіряють на герметичність кришку казана й паропроводу.
Експлуатація варильного казана включає наступні операції: завантаження в
казан оброблюваного продукту (встановлення в казан К7-ФВЕ завантажених продуктом
кошиків); наповнення казана водою (рівень води в казані К7-ФВЕ повинен бути на
10...15 мм нижче верхньої крайки переливної кишені); закривання кришки (крім
казана КВО); подача пари ; варіння продукту; припинення подачі пари;
вивантаження продукту (також перелив частини бульйону в казані К7-ФВЕ);
санітарна обробка казана.
Стан запобіжного клапана в казані КВ-600 і регулятора РТ-25Г у казані
К7-ФВЕ перевіряють не
рідше одного разу на місяць.