6.6 Обладнання для варіння сировини

 

Перед початком роботи варильні казани піддають санітарній обробці, перевіряють на герметичність кришку казана й паропроводу.

Експлуатація варильного казана включає наступні операції: завантаження в казан оброблюваного продукту (встановлення в казан К7-ФВЕ завантажених продуктом кошиків); наповнення казана водою (рівень води в казані К7-ФВЕ повинен бути на 10...15 мм нижче верхньої крайки переливної кишені); закривання кришки (крім казана КВО); подача пари ; варіння продукту; припинення подачі пари; вивантаження продукту (також перелив частини бульйону в казані К7-ФВЕ); санітарна обробка казана.

Стан запобіжного клапана в казані КВ-600 і регулятора РТ-25Г у казані
К7-ФВЕ перевіряють не рідше одного разу на місяць.