6.4 Фаршезмішувачі

 

Перед початком роботи фаршезмішувача перевіряють наявність змащення у всіх точках, а також заземлення машини; натяг ременів привода гвинтів. Потім випробовують на холостому ходу дію електромоторів, магнітного пускача, а також реверсивного обертання місильних гвинтів і перекидання корита й перевіряють відключення місильних гвинтів при відкриванні кришки.

Під час експлуатації стежать за роботою зубчастих і черв'ячних передач, нагріванням підшипників (температура нагрівання не повинна перевищувати 50 ºС); не допускають роботи місильних гвинтів з відкритою кришкою й фаршезмішувача зі знятими кришками й щитками тумб і станини; категорично забороняється відкривати кришку правої тумби при включеному загальному пакетному вмикачі; при відкриванні кришки фіксатор обмежить підйом її до верхньої крайки корита. Щоб зняти кришку, необхідно лівою рукою фіксатор трохи відвести на себе, а правою – зняти кришку.

Фаршезмішувачі змазують згідно зі схемою змащення.

При мийці фаршезмішувача стежать за тим, щоб вода не попадала в електроапаратуру.