4.1 Обладнання для обробки м’ясо кісткових субпродуктів

 

Перед пуском у роботу машин для розрубування голів великої рогатої худоби й свиней перевіряють кріплення й стан ножа й рифлених пластин, кріплення пнемоциліндру, герметичність повітропроводів.

У процесі експлуатації машини ніж розрубує голову тварини на дві половини. Ніж заточують один раз на місяць. Ширина заточення становить 12...15 мм. Для кращого запобігання затупленню ножа в паз рифленого майданчика вставляють планку з дерева твердої породи, яку міняють два рази в рік. Підшипники шатунів і втулку важеля змазують один раз на місяць.

По закінченню роботи закривають подачу стисненого повітря, ретельно миють ніж і стіл.

При роботі машини для зняття копит розпарені копита подають вручну між рифленими пластинками машини. При зближенні пластинок копито знімається й відділяється від путового суглоба.