4.1 Обладнання для обробки м’ясо кісткових субпродуктів
Перед пуском у роботу машин для розрубування голів великої рогатої
худоби й свиней перевіряють кріплення й стан ножа й рифлених пластин, кріплення
пнемоциліндру, герметичність повітропроводів.
У процесі експлуатації машини ніж розрубує голову тварини на дві
половини. Ніж заточують один раз на місяць. Ширина заточення становить 12...15
мм. Для кращого запобігання затупленню ножа в паз рифленого майданчика
вставляють планку з дерева твердої породи, яку міняють два рази в рік. Підшипники шатунів і втулку важеля змазують один раз на місяць.
По закінченню роботи закривають подачу стисненого повітря, ретельно
миють ніж і стіл.
При роботі машини для зняття копит розпарені копита подають вручну між
рифленими пластинками машини. При зближенні пластинок копито знімається й
відділяється від путового суглоба.