6.5 Агрегат К6-АТИМ-2
До пуску агрегат підготовляють у такий спосіб. Спочатку перевіряють відсутність
сторонніх предметів у діжі накопичувача й місильної машини, потім видаляють
антикорозійне покриття й провадять санітарну обробку, для чого промивають
гарячою водою порожнину діжі й шнеки місильної машини й
накопичувача.
Перед початком роботи агрегату спочатку від'єднують фаршепровід,
відвертають гайки кріплення ковпака й ножа (гайки регулювання зазору між ножем і
ґратами), знімають ковпак, ніж і ґрати; перевіряють напрямок обертання вала електродвигуна, який повинен обертатися проти годинникової стрілки, якщо дивитися на
подрібнювач зверху, промивають гарячою водою всі зняті деталі й робочу камеру.
Потім збирають місильну машину у зворотному порядку за допомогою регулювальних
гайок (установлений оптимальний зазор між ножем і ґратами 0,05...0,06
мм).
Роботу агрегату перевіряють на холостому ходу.
Періодично (1...2 рази на місяць) знімають розвантажувальний диск і
промивають лабіринтові ущільнення (вода не повинна попадати на підшипник електродвигуна), а потім змазують їх не солоним тваринним
жиром.
У процесі експлуатації агрегату при зрушеній убік редуктора кришці
місильної машини, його діжа завантажується м'ясом, попередньо здрібненим на
вовчку через решітки з отворами діаметром
У діжу місильної машини завантажують
По закінченню вивантаження продукту із діжі змішувача його можна знову
завантажувати, попередньо закривши заслінкою розвантажувальний
люк.
При завантаженій діжі накопичувача насос і подрібнювач включають
одночасно або послідовно з інтервалом 3...5 с.
Під розвантажувальним лотком подрібнювача встановлюють ємність
(візок).
Після того як почне виходити продукт із лотка, регулюють продуктивність
насоса, плавно збільшуючи подачу фаршу в подрібнювач доти поки подрібнювач виробить дозу в
Надмірне нагрівання електродвигуна агрегату може відбутися не тільки від великої подачі фаршу насосом, але й від
затуплення ножів, збільшення зазору між ножем і
сіткою.