5.3 Вакуумні горизонтальні казани
Перед початком роботи казана необхідно редуктор промити гасом і залити машинним маслом СУ. У підшипники мішалки
закласти консистентне змащення; перевірити затягування всіх болтових з'єднань,
стан шплінтів, наявність прокладок і правильність укладання сальникового ущільнення
вала мішалки; користуючись торцевим ключем, підтягти болти кріплення лопатей
мішалки; прокрутити мішалку обертанням за швидкохідну муфту (обертання повинне
проводитися легко, без заїдання й шуму).
Рівень мастила в редукторі повинен перебувати між двома рисками на
оглядовому віконці. На муфти привода необхідно надягти огородження й підключити
електроживлення. Після цього "поштовхом" кілька раз прокрутити
мішалку.
При відсутності ударів і невиробничого шуму включають мішалку для роботи
на холостому ходу. Обкатування на холостому ходу роблять протягом декількох
хвилин, з реверсуванням обертання.
Виключають мішалку, обертаючи від руки за пружну муфту, перевіряють роботу механізму випуску жиру. Після цього включають
електродвигун механізму випуску жиру й переконуються у відсутності ударів і
нагрівання підшипників редуктора й електродвигуна.
У випадку нормальної роботи казана на холостому ходу його ставлять під
навантаження.
Перед налагодженням блокувального пристрою в бачок з електроконтактом
покажчика тиску заливають трансформаторне масло до певного рівня. Потім роблять
випробування роботи блокувального пристрою від пульта керування під
навантаженням.
У процесі експлуатації стежать за тим, щоб отвір у кільці блокувального
пристрою перебував проти фіксатора електромагніту.
Горловини відкривають тільки після того, як тиск у корпусі казана
повністю зрівнявся з атмосферним. У цьому переконуються в результаті загасання
сигнальної лампочки при спрацьовуванні блокувального пристрою; за показниками
мановакуумметра; по відкриванню кранів на кришці завантажувальної горловини й
передній стінці казана, отвори яких прочищають спеціальним шомполом. При цьому
апаратник повинен перебувати збоку від крана, щоб випадковий викид з казана не
потрапив на нього.
Спочатку жир зливають через кран на передній стінці казана, а коли
рівень жиру в казані опуститься нижче зливального патрубка, через патрубок
механізму випуску жиру.
Забороняється працювати з несправним блокувальним пристроєм і
перевищувати максимальне значення тиску в сорочці й корпусі
казана.