Машини та обладнання для тваринництва
Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного
Кафедра «Технічний сервіс та системи в АПК»
2.2 Основи теорій подрібнення та різання кормів
ЗМІСТ
ВСТУП
Розділ 1 УТРИМАННЯ ТВАРИН
1.1 Способи та обладнання для утримання тварин і птиці
1.1.1 Утримання ВРХ
1.1.2 Утримання свиней
1.1.3 Утримання овець
1.1.4 Утримання птиці
1.2 Структура системи водопостачання,призначення її елементів
1.3 Роль і параметри мікроклімату
1.4 Класифікація систем вентиляції, їх оцінювання
1.5 Технічні засоби організації мікроклімату
1.6 Розрахунок систем повітрообміну
Розділ 2 КОРМОПРИГОТУВАННЯ
2.1 Машини для підготовки кормів до згодовування
2.1.1 Види кормів та їх характеристика
2.1.2 Способи та вимоги до підготовки кормів
2.1.3 Аналіз і оцінка способів та засобів очищення кормів
2.1.4 Класифікація та аналіз роботи коренебульбомийок(різок)
2.1.5 Розрахунок коренебульбомийок
2.2 Основи теорій подрібнення та різання кормів
2.2.1 Суть та вимоги до подрібнення кормів
2.2.2 Оцінка якості подрібнення кормів
2.2.3 Аналіз способів подрібнення та визначення витрат енергії
2.2.4 Способи різання та класифікація різальних апаратів
2.3 Розрахунок молоткових подрібнювачів
2.3.1 Класифікація та аналіз роботи молоткових подрібнювачів
2.3.2 Визначення основних геометричних параметрів молоткового подрібнювача
2.3.3 Визначення основних розмірів молотків та принципи їх розміщення на барабані
2.3.4 Енергетичний розрахунок дробарки
2.4 Машини для подрібнення стеблових кормів
2.4.1 Технологічні схеми обробки грубих кормів та класифікація ріжучих апаратів
2.4.2 Загальна будова та аналіз роботи подрібнювачів стеблових кормів
2.4.2 Ножові подрібнювальні апарати
2.4.3 Визначення параметрів барабанного різального апарата
2.4.4 Визначення параметрів дискового різального апарату
2.5 Машини для приготування кормових сумішок
2.5.1 Види кормів та вимоги до їх приготування
2.5.2 Класифікація і аналіз роботи дозаторів
2.5.3 Розрахунок дозаторів
2.5.4 Основи теорії змішування кормів
2.5.5 Класифікація змішувачів
2.5.6 Аналіз роботи змішувачів
2.5.7 Розрахунок основних параметрів змішувачів
Розділ 3 ДОЇННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН
3.1 Фізіологічні основи машинного доїння корів
3.2 Основні вимоги та правила машинного доїння
3.3 Способи і принципи доїння
3.4 Класифікація і розрахунок доїльних апаратів
3.5 Загальна будова доїльної машини та призначення основних вузлів
3.6 Класифікація доїльних установок
3.7 Доїльні апарати "Волга", ДА-2М, "Импульс-59"
3.8 Доїльний апарат АДУ-1
3.9 Доїльні апарати в автоматично керованими параметрами
3.10 Доїльні установки АД-100Б, ДАС-2В
3.11 Доїльна установка АДМ-8А
3.12 Доїльна установка УДМ-200 "Брацлавчанка"
3.13 Доїльна станція УДС-3Б
3.14 Доїльна установка УДА-16А
3.15 Доїльна установка УДА-8А
3.16 Доїльна установка УДА-100
3.17 Вакуумні та молочні насоси
3.18 Технологічний розрахунок процесу доїння
Розділ 4 ПЕРВИННА ОБРОБКА МОЛОКА
4.1 Значення і технологічні схеми первинної обробки молока
4.2 Обладнання для охолодження молока
4.3 Пастеризатори молока
4.5 Очисники-охолодники молока
4.4 Сепаратори молока
Розділ 5 ЗАСОБИ ЗБЕРІГАННЯ, НАВАНТАЖЕННЯ ТА РОЗДАВАННЯ КОРМІВ
5.1 Зоотехнічні вимоги і контроль якості роздавання кормів
5.2 Класифікація способів і засобів для роздавання кормів
5.3 Мобільні засоби для роздавання кормів ВРХ
5.4 Стаціонарні засоби для роздавання кормів ВРХ
5.5 Особливості технології роздавання кормів у свинарстві
5.6 Пересувні засоби для роздавання кормів свиням
5.7 Саціонарні засоби для роздавання кормів свиням
5.8 Класифікація та аналіз роботи кормороздавачів-змішувачів
5.9 Технологічний розрахунок кормороздавачів
Розділ 6 МАШИНИ ТА ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИДАЛЕННЯ І УТИЛІЗАЦІЇ ГНОЮ
6.1 Гній та його властивості
6.2 Основні технології видалення та утилізації гною
6.3 Класифікація технічних систем та засобів видалення гною
6.4 Скребкові гноєприбиральні транспортери
6.5 Скреперні установки для видалення гною
6.7 Гідравлічні системи гноєвидалення
6.6 Мобільні засоби для видалення гною
6.8 Установки для транспортування гною
6.9 Класифікація способів і засобів переробки рідкого гною
6.10 Засоби для переробки гною
6.11 Розрахунок мобільних засобів для видалення гною
6.12 Розрахунок стаціонарних засобів для прибирання гною
Розділ 7 МЕХАНІЗОВАНІ ТЕХНОЛОГІЇ СТРИЖКИ ОВЕЦЬ
7.1 Значення механізації та зоотехнічні вимоги стрижки овець
7.2 Способи стрижки та їх оцінка
7.3 Загальна будова обладнання для стрижки овець
7.4 Стригальна машинка МСУ-200А (МСУ-200)
7.5 Стригальна машинка МСО-77Б
7.6 Основи теорії і розрахунку стригальних машинок
7.7 Аналіз технологічного процесу стрижки овець