Машиновикористання в тваринництві
Таврійський державний агротехнологічний університет
імені Дмитра Моторного
Кафедра «Технічний сервіс та системи в АПК»
4 ОРГАНІЗАЦІЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНОЇ СЛУЖБИ
Зміст
ВСТУП
1 ОСОБЛИВОСТІ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ
1.1 Основні риси та особливості виробництва
1.2 Класифікація та основні типорозміри тваринницьких ферм і комплексів
1.3 Основні напрямки та принципи розвитку
1.4 Роль комплексної механзації та взаємозвязок з іншими напрямами
1.5 Стан та перспективи механізації тваринництва
2 СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА ПРОДУКЦІЇ ТВАРИННИЦТВА
2.1 Технології виробництва молока і яловичини
2.2 Технології виробництва свинини
2.3 Технології виробництва вовни
2.4 Технології виробництва яєць та м'яса птиці
3 ОРГАНІЗАЦІЯ РОБІТ У ТВАРИННИЦТВІ
3.1 Структура виробничих процесів та операцій
3.2 Особливості роботи фермської техніки
4 ОРГАНІЗАЦІЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТА ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНОЇ СЛУЖБИ
4.1 Принципи організації матеріально-технічного забезпечення (МТБ)
4.2 Завдання і функції інженерно-технічної служби (ІТС)
4.3 Структура інженерно-технічної служби тваринництва
4.4 Права і обов’язки спеціалістів ІТС
5 МОНТАЖ ТА ПУСКОНАЛАГОДЖУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ОБЛАДНАННЯ
5.1 Основні характеристики придатності обладнання до монтажу та пусконалагодження
5.2 Організація і технологія проведення монтажних робіт
5.3 Визначення трудомісткості робіт та розрахунок штатів
5.4 Значення та організація пусконалагоджувальних робіт
5.5 Послідовність виконання пусконалагоджувальних робіт
5.6 Контроль якості монтажних і пусконалагоджувальних робіт
6 ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ПРОЕКТУВАННЯ ПОТОКОВИХ ТЕХНОЛОГІЧНИХ ЛІНІЙ (ПТЛ)
6.1 Особливості функціонування ПТЛ
6.2 Вихідні дані та етапи проектування
6.3 Розробка або вибір схеми ПТЛ
6.4 Розрахунок обсягу робіт
6.5 Вибір і визначення необхідної кількості машин та обладнання для лінійнепереривної та порційно-періодичної дій
6.6 Визначення площі спеціалізованих об’єктів ферми
6.7 Планування роботи машин та обладнання
6.8 Визначення кількості працівників
7 РОЗРОБКА ОПЕРАЦІЙНИХ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ КАРТ
7.1 Розробка операційних карт
7.2 Вихідні дані для розрахунку технологічних карт
7.3 Технологічна частина карти
7.4 Інженерна частина карти
7.5 Економічна частина карти
8 ТЕХНІЧНА ЕКСПЛУАТАЦІЯ МАШИН ТА ОБЛАДНАННЯ
8.1 Системи і заходи технічної експлуатації
8.2 Принципи та форми організації ТО
8.3 Планування і розрахунок ТО
8.4 Технічне обслуговування машин та обладнання
Страница page48