6.4 Лінія виробництва формових сортів хліба
Лінія (рисунок 1.7) має першу і третю ділянки, аналогічні лінії виробництва батоноподібних виробів (рисунок 1.4).
Рисунок 1.7 – Схема
лінії для виробництва формових сортів хліба:
1 – дозувальник
борошна для суміші; 2 – дозувальник води; 3 – агрегат для готування
живильної суміші; 4 – машина для готування закваски; 5 – насос для перекачування
закваски; 6 – дозувальник закваски; 7 – дозувальник борошна; 8 – дозувальник
рідких інгредієнтів; 9 – машина для безупинного замісу; 10 – тістоділильна
машина; 11 – конвеєр розстоювання; 12 – піч ФЛТ-2; 13 – автоматичне вивантаження
хліба.
Ділянки основного виробництва істотно відрізняються. На цій ділянці встановлюється устаткування для одержання і шумування рідких опар, тістомісильні машини і розподільно-укладочний агрегат для розподілу тіста й укладання заготівель у форми розстійно-пічного агрегату, що складається з розстійного агрегату і печі, об'єднаних загальним конвеєром.