6.2 Лінія виробництва батоноподібних виробів
Лінія (рис.1.4) застосовується на великих підприємствах з виробництва хлібобулочних виробів і складається з трьох ділянок. На першій ділянці встановлюється устаткування для приймання борошна з борошновозів, одержання стисненого повітря і подачі його до живильників аерозольтранспорта, силоси для борошна, просіювачі, автоваги, баки для води, установки для одержання сольового і цукрового розчинів і інше устаткування для підготовки додаткової сировини.
Рисунок 1.4 – Схема
лінії виробництва батоноподібних виробів.
В – вода; Ц – цукор;
П – повітря; Б – борошно.
1 – автоборошновоз; 2 – приймальний щит; 3 –
компресорна станція; 4 – силос для борошна; 5 – живильник борошна; 6 –
просіювач; 7 – автоваги; 8 – виробничий силос для борошна; 9 – баки для води; 10
– прилад для приготування сольового розчину; 11 – прилад для приготування
цукрового розчину; 12 – прилад для приготування суспензії дріжжів; 13 – прилад для приготування до емульгування
жиру; 14 – дозуюча станція; 15 – тістомісильна машина для опари; 16 – бункер для
бродіння опари; 17 – прилад для подачі опари; 18 – дозуюча станція; 19 –
тістомісильна машина для тіста; 20 – прилад для подачі тіста; 21 – машина для
поділу тіста; 22 – машина для округлювання; 23 – шафа попередньої розстійки; 24
– машина для закачування тіста; 25 – агрегат розстійки; 26 – хлібопекарна піч;
27 – агрегат для охолодження хліба; 28 – машина для загортки хліба; 29 – агрегат
для підготовки лотків и конвеєрів; 30 – прилад для укладки хліба; 31 – агрегат
для асортиментного комплектування контейнерів; 32 – прилад для завантаження в
автохлібовоз; 33 – автохлібовоз.
Виробничі силоси для борошна встановлюються між складом і основним
виробництвом. Ця ділянка є загальним для всього підприємства, незалежно від
вироблюваної продукції.
Друга ділянка – основне виробництво. Тут устаткування вибирається в залежності від асортименту виробів і ступеня механізації.
У лінії для виробництва батоноподібних виробів на
цій ділянці встановлюється агрегат для приготування тіста, що складається з двох
Третя ділянка – хлібосховище й
експедиція.
Лінія для виробництва батонів (рисунок 1.5) більш
компактна і може застосовуватися на хлібозаводах середньої потужності. Комплексно механізована
лінія здійснює наступні операції: відбраковування здвоєних шматків тістових
заготівель; вирівнювання відстані між заготівлями, подаваними до механізму
завантаження конвеєра розстоювання, завантаження тестових заготівель у колиски
завантаження конвеєра розстоювання, остаточного розстоювання тістових заготівель
з регулюванням тривалості розстоювання і параметрів повітряного середовища в
камері розстоювання, посадку розстояних тістових заготівель в стрічкову піч і
надрізання тістових заготівель.
Рисунок 1.5 – Схема лінії виробництва
батонів:
1 – вирівнювач кроку тістових заготівель; 2 –
механізм завантаження конвеєра розстоювання; 3 – шафа остаточного розстоювання;
4 – винесений под печі; 5 – надрізчик.