2. Механізація підготовки сировини до виробництва.

 

2.1. Зберігання і транспортування борошна.

2.2. Технологічне обладнання для змішування і просіювання борошна.

2.3. Машини і устаткування для дозування компонентів.

 

Підготовка сировини до виробництва.

Для приготування якісного тіста необхідно належним образом підготувати сировину (борошно, воду, дріжджі, сіль, цукор, жири).

Борошно: підігрівають, просівають та змішують в певних співвідношеннях згідно рецептурі.

Вода: її підігрівають 27…30 0С згідно рецепту. Змішують з борошном.

Дріжджі: перед внесенням розводять у воді і додають до 2,5% від маси борошна.

Сіль: заздалегідь розчиняють у воді, фільтрують, відстоюють і дозують за об'ємом в кількості до 1,5 % від маси муки.

Цукор: розчиняють у воді, фільтрують і вносять в дозі до 20% до маси тіста.

Жири: фільтрують і дозують до 13% до маси борошна.

 

image021.png