5.3. Вимоги до тістоформувальних машин.

 

1) Шматки тіста слід подавати рівномірно в центр приймальної воронки.

2) Не допускати набігання одного шматка тіста на іншій.  

3) Забезпечити вільний прохід шматків тіста по робочих органах машини (без налипання).

4) Забезпечити формування шматків тіста правильної (заданою) форми.

5) Всі робочі органи повинні бути постійно чистими, легко очищатися від налипання тіста.

6) Після закінчення роботи обов'язкове ретельне очищення всіх робочих органів тістоформувальної машини від налиплого тіста.

7) У округлювальних машинах слід стежити за мінімальним зазором між несучим органом і жолобом для уникнення затягування і затискання шматків тіста.

У закатувальних машинах необхідно контролювати зазор між валками і відстань між поверхнями, які забезпечують формування шматків заданої маси.