2. Механізація підготовки сировини до виробництва.
2.1. Зберігання і транспортування борошна.
2.2. Технологічне обладнання для змішування і просіювання борошна.
Підготовка
сировини до виробництва.
Для
приготування якісного тіста необхідно належним образом підготувати сировину (борошно, воду,
дріжджі, сіль, цукор,
жири).
Борошно: підігрівають,
просівають та змішують в певних співвідношеннях згідно рецептурі.
Вода:
її підігрівають 27…30
0С
згідно рецепту. Змішують з борошном.
Дріжджі:
перед внесенням розводять у воді і додають до 2,5% від маси борошна.
Сіль:
заздалегідь розчиняють у воді, фільтрують, відстоюють і дозують за об'ємом в
кількості до 1,5 % від маси муки.
Цукор:
розчиняють у воді, фільтрують і вносять в дозі до 20%
до маси тіста.
Жири: фільтрують і дозують до 13% до маси борошна.