3.3. Устаткування для бродіння тіста.

 

Після замісу опара або тісто піддаються бродінню.

Всі пристрої для бродіння розділяються на дві групи:

1)    пристрої для безперервного бродіння;

2)    пристрої для порційного бродіння.

У пристроях першого типу при бродінні напівфабрикати перемішуються в ємкостях під дією маси або механічного збудника (мішалки). Для підтримки оптимальних параметрів ці ємності забезпечені кришками і водяними сорочками.

Пристрої для порційного бродіння виконуються у вигляді бункера, діжі з підігрівом.

 

image075.png

Рисунок 3.3.1– Виготовлювачі рідких заквасок: а) – Т-1000 Topos; б) – TRADILEVAIN TL40; б) – Т-500 Topos.

 

Приготування заквасок та опари (відео).

image077.png