2 БРОДІННЯ І ДОБРОДЖУВАННЯ СУСЛА
В охолоджене сусло добавляють дріжджі і вміщують в танки для бродіння. В танках підтримується необхідна температура. Сахариди зброджуються дріжджами і перетворюються на алкоголь, СO2 і побічні продукти бродіння.
Після головного бродіння дріжджі збираються в спеціальні дріжджові
танки. Пиво, яке пройшло етап бродіння, називають "молодим". Воно переходить в
наступну стадію - доброджування за рахунок зміни температурного режиму і тиску. Для цього його перекачують в спеціальні ємності — лагерні танки. Для остаточного дозрівання "молоде пиво" витримують за певної
температури, воно насичується вуглекислим газом, відбувається повільне доброджування залишків екстракту, освітлення. Під час доброджування формується остаточний смак і аромат
пива.
Бродіння. Основи (відео)