2 БРОДІННЯ І ДОБРОДЖУВАННЯ СУСЛА

В охолоджене сусло добавляють дріжджі і вміщують в танки для бродіння. В танках підтримується необхідна температура. Сахариди зброджуються дріжджами і перетворюються на алкоголь, СO2 і побічні продукти бродіння.

image036.png

Після головного бродіння дріжджі збираються в спеціальні дріжджові танки. Пиво, яке пройшло етап бродіння, називають "молодим". Воно переходить в наступну стадію - доброджування за рахунок зміни температурного режиму і тиску. Для цього його перекачують в спеціальні ємностілагерні танки. Для остаточного дозрівання "молоде пиво" витримують за певної температури, воно насичується вуглекислим газом, відбувається повільне доброджування залишків екстракту, освітлення. Під час доброджування формується остаточний смак і аромат пива.

 

Бродіння. Основи (відео)

image037.png