7.6 Алюміній.
Широко
застосовується для виготовлення апаратів
харчових
виробництв,
особливо пивоварного
і молочного.
Чистий алюміній
має велику електрохімічну активність, але в умовах роботи апаратів його
поверхня швидко покривається окисною захисною плівкою, яка запобігає
його руйнуванню. |
Алюміній
випускається у вигляді листів, труб і прокату різних профілів. Алюміній має
гарну теплопровідність, досить високу міцність, малу
щільністю, легко
вальцюється, штампується і обробляється різанням; він добре зварюється, але має
невисокі ливарні властивості. Крім алюмінію, застосовують його сплав з міддю
(3,8…5,2 % Cu) – дюралюміній. Антикорозійні
властивості цього сплаву нижче, ніж у чистого
алюмінію.