7.6 Алюміній.

image045.png

Широко застосовується для виготовлення апаратів харчових виробництв, особливо пивоварного і молочного. Чистий алюміній має велику електрохімічну активність, але в умовах роботи апаратів його поверхня швидко покривається окисною захисною плівкою, яка запобігає його  руйнуванню.

Алюміній випускається у вигляді листів, труб і прокату різних профілів. Алюміній має гарну теплопровідність, досить високу міцність, малу щільністю, легко вальцюється, штампується і обробляється різанням; він добре зварюється, але має невисокі ливарні властивості. Крім алюмінію, застосовують його сплав з міддю (3,8…5,2 % Cu) – дюралюміній. Антикорозійні властивості цього сплаву нижче, ніж у чистого алюмінію.