3.3 Коптильні

Копчення, у якості виробничого процесу, є технологією обробки напівфабрикату димом і повітрям з метою надання пікантного смаку і запаху, збільшення термінів зберігання. Професійна коптильня сприяє природній концентрації продуктів тління тріски в камері, прискорюючи процес проникнення молекул диму в напівфабрикат. Виробники випускають ряд моделей, кожна з яких виконує певний функціонал, витрачаючи на це різний час.

image054.jpg

Рисунок 3.3.1 Коптильні професійні для копчення у великих об´ємах.

 

image055.png 

Рисунок 3.3.2 - Коптильна установка фірми "AFOS Ltd" (Англія):

1 - димогенератор; 2 - димохід виходу диму в атмосферу; 3- щит керування: 4 - основний теплообмінник; 5 - циркуляційний вентилятор; 6 - димовід перемінного перетину; 7, 12 - шибери; 8 - диморозподільна решітка (вхідна); 9 - коптильний візок; 10 - додатковий теплообмінник; 11 – диморозподільна решітка (видалення диму з коптильної камери).

 

Перед початком роботи перевіряють кріплення приводних станцій, наявність мастила в змащувальних точках, натяг в усіх гілках конвеєрного ланцюга, відкривання і закривання завантажувальних люків.

Під час експлуатації стежать за наявністю мастила, строго горизонтальним розташуванням траверс на ланцюгу, натягом конвеєрного ланцюга, плавної роботою конвеєра.

Коптильна камера Mauting. Конструкція. Виробництво ковбас від "Окант & К"

snimok8.png