3.2 Термокамери
Термокамери призначені для термічної обробки ковбасних виробів і є теплоізольованою шафою, що закривається з одного боку двостулковими дверима
Рисунок 3.2.1 - Принцип роботи універсальної
термокамери:
1 - люк; 2 - підвісний шлях; 3, 13 - сопла; 4, 12 - розподільна труба; 5 - обвідна труба; 6 - калорифер; 7 - трубопровід для відводу повітря; 8 - заслінка; 9 - регулятор диму; 10 - вентилятор; 11 - труба, що відсмоктує; 14 - паропровід; 15 - термометр; 16- термокамера; 17 - димогенератор; 18 - рама для підвіски ковбас; 19 – димохід.
Рисунок 3.2.2 Завантаження термокамери.
Рисунок 3.2.3 Ковбасні вироби у термокамері.
При експлуатації термокамери в послідовному порядку забезпечується
виконання наступних технологічних процесів: прогрів; підсушування; обсмажування; варіння; копчення.
Перед початком роботи термокамери перевіряють її герметичність, відкривання і закривання дверей, роботу систем важелів клапанів, вентиляторів.
Процес приготування напівкопченої ковбаси у термокамері КФТЕХНО
Термокамера Ижица-Z115. Копчення фермерських ковбас та грудинки.