3.2. Калібрування зерна лущенням
Калібрування – це розподіл зерна на фракції. Процес
відбувається в кілька етапів:
-
для
подібних за розміром зерен можна більш точно підібрати робочий зазор у лущильних
машинах, що підвищує ефективність лущення;
- в окремих
випадках забезпечується поділ суміші лущених
та нелущених зерен після лущення;
- з каліброваного
зерна можна більш ретельно виділити домішки.
Для калібрування
зерна використовують крупо сортувальні машини та просіювачі. Перевагою
крупосортувальників є висока точність калібрування, а недоліком – низька
продуктивність.
Просіювачі
А1-БРУ мають чотири технологічні схеми: для калібрування зерна застосовують
найчастіше просіювачі з 1-ою та 2-ою технологічними схемами. Перевага
просіювачів полягає у їх високій продуктивності, можливості регулювання
кінематичних параметрів (ексцентриситету і частоти коливань), що підвищує ефективність
сортування.
При переробці вівса в крупу можна калібрувати зерна по довжині в трієрах для наступного поділу суміші лущених та нелущених зерен.
Рисунок 3.2.1 - Сепаратор САД-150.
Здійснює
очищення і калібрування усіх відомих видів насіння, а саме: Пшениця, Ячмінь,
Овес, Просо, Соняшник, Кукурудза, Горох, Гірчиця, Рис, Соя, Сорго, Віка, Люпин,
Тмин, Льон, Рапс, Гречка, Насіння трав, Насіння овочів, Насіння баштанних
культур, Насіння бобів і так далі.
Також сепаратор
здатний очистити і відкалібрувати всі відомі сипкі матеріали діаметром до 15 мм,
проводилися досліди на таких матеріалах як: Щебінь, Гранітна крихта, Галька,
Мармурова крихта, Абразивний матеріал, Цеоліт, Відвали порід і так
далі.