Про електронний навчальний посібник
Автори – співробітники кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені
професора Ф.Ю. Ялпачика» Таврійського державного агротехнологічного
університету імені Дмитра Моторного:
Самойчук К.О. – доктор технічних наук,
завідувач кафедри;
Циб В.Г. – старший
викладач;
Лівик Н.В. – інженер.
Висока продуктивність праці та необхідна точність своєї
продукції в значній мірі залежать від стану машин і механізмів, що
експлуатуються на підприємстві. Постійне працездатний стан обладнання можна
забезпечити, якщо вести систематичне спостереження за ним і вчасно його
ремонтувати. Ремонт машин повинен не тільки відновлювати їх продуктивність і
первісну точність, а й забезпечувати тривалу безперебійну роботу. З метою
вирішення цього завдання необхідно вдосконалювати ремонтне виробництво,
забезпечуючи надійну роботу машин і обладнання у всіх галузях народного
господарства. Вкрай важливо розвивати фірмовий ремонт і обслуговування силами
виготовлювачів складної та особливо точної механіки, забезпечити потреби в
запасних частинах до машин та устаткування.
В посібнику розглянуті основні моменти організації та діагностування обладнання під час ремонту на харчових підприємствах. Призначений для вивчення питань підготовки й проведення ремонту обладнання, основних причин, що впливають на знос деталей обладнання на переробних підприємствах.
Посібник рекомендований для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр спеціальності 133 "Галузеве машинобудування" для використання у навчальному процесі відповідно до програм навчальних дисциплін.