Про електронний навчальний посібник

Автори – співробітники кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного:

Самойчук К.О. – доктор технічних наук, завідувач кафедри; 

Циб В.Г. – старший викладач;

Лівик Н.В. – інженер.

 

Висока продуктивність праці та необхідна точність своєї продукції в значній мірі залежать від стану машин і механізмів, що експлуатуються на підприємстві. Постійне працездатний стан обладнання можна забезпечити, якщо вести систематичне спостереження за ним і вчасно його ремонтувати. Ремонт машин повинен не тільки відновлювати їх продуктивність і первісну точність, а й забезпечувати тривалу безперебійну роботу. З метою вирішення цього завдання необхідно вдосконалювати ремонтне виробництво, забезпечуючи надійну роботу машин і обладнання у всіх галузях народного господарства. Вкрай важливо розвивати фірмовий ремонт і обслуговування силами виготовлювачів складної та особливо точної механіки, забезпечити потреби в запасних частинах до машин та устаткування.

В посібнику розглянуті основні моменти організації та діагностування обладнання під час ремонту на харчових підприємствах. Призначений для вивчення питань підготовки й проведення ремонту обладнання, основних причин, що впливають на знос деталей обладнання на переробних підприємствах.

Посібник рекомендований для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр спеціальності 133 "Галузеве машинобудування" для використання у навчальному процесі відповідно до програм навчальних дисциплін.

        

favicon.png