СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

1. Методика проведення кваліфікаційної експертизи сортів рослин на придатність до поширення в Україні. Методи визначення показників якості продукції рослинництва. / Український інститут експертизи сортів рослин; ред. Ткачик С. О.; Києнко З. Б., Присяжнюк Л. М. та ін.  Вінниця, 2016. 159 с.

2. Методика проведення експертизи сортів рослин групи плодових, ягідних, горіхоплідних, субтропічних та винограду на придатність до поширення в Україні. / Український інститут експертизи сортів рослин; ред. Ткачик С. О.; укл. Києнко З. Б., Матус В. М. та ін. Вінниця, 2016. 85 с.

3. Починок Х. Н. Методы биохимического аналыза растений. К.: Наукова думка, 1976. 336 с.

4. Мусієнко М. М., Паршикова Т. В., Славний П. С. Спектрофотометричні методи в практиці фізіології біохімії та екології рослин. К.: Фітосоціоцентр, 2001. 200 с.

5. Найченко В. М., Заморська І. Л. Технологія зберігання і переробки плодів та овочів: навч. посіб. Умань: видавець «Сочінський», 2010. 328 с.

6. Скалецька Л. Ф., Подпрятов Г. І., Завадська О. В. Методи досліджень рослинницької сировини. Лабораторний практиким: навч. посіб. К.: «Центр інформаційних технологій», 2009. 242 с.

7. Методические рекомендации по хранению плодов, овощей и винограда // Институт винограда и вина «Магарач». К., 1998. 151с.

8. Толмачев И. П. Определение интенсивности дыхания / Труды институтафизиологии растений им. К.А. Тимирязева, 1950. Т. 7. Вып. 1.

9. ДСТУ ISO 751:2004. Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначення сухих речовин, не розчинних у воді (контрольний метод). [Чинний від 2005-07-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2005. 8 с.

10. ДСТУ 4954:2008. Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначення цукрів. [Чинний від 26-03-08]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. 18с.

11. ДСТУ 4957:2008. Продукти перероблення фруктів та овочів. Методи визначення титрованої кислотності. [Чинний від 2009–07–01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. 14 с.

12. ДСТУ 8069:2015. Продукти перероблення фруктів та овочів. Титрометричний метод визначення пектинових речовин. [Чинний від 01-01-17]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2017. 12 с.

13. ДСТУ 4953:2008. Фрукти, овочі та продукти їх перероблення. Метод визначення вмісту крохмалю. [Чинний від 2009-01-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2009. 8 с.

14. ДСТУ 4373:2005. Фрукти, овочі та продукти їх переробляння. Методи визначання вмісту поліфенолів. [Чинний від 2006-04-01]. Вид. офіц. Київ: Держспоживстандарт України, 2006. 6 с.

15. Способ определения антиоксидантной активности супероксиддисмутазы и химических соединений: пат. 2144674 Российская Федерация, МПК7 G 01 N33/52, G 01 N33/68. № 99103192/14; заявл. 24.02.1999; опубл. 20.01.2000, Бюл. №2, Ч.2.

16. Методы биохимического исследования растений / А. И. Ермаков, В. В. Арасимович, Н. И. Ярош та ін.; за ред А. И. Ермакова. Ленинград: Агропромиздат, Ленинградское отд-ние, 1987. 430 с. 3-е изд.

17. Чупахина Г. Н. Физиологические и биохимические методы анализа растений: практикум. Калининград, 2000. 59 с.

18. Землянухин А. А. Малій практикум по биохимии: учебн. пособ. Воронеж: изд-во ВГУ, 1985. 128 с.

19. Волобуева В. Ф., Шатилова Т. И. Практикум по биохимии овощных, плодовых, ягодных, эфироносных и лекарственных культур. М.: ФГОУ ВПО РГАУ-МСХА им. К. А. Тимирязева, 2008. 135 с.

20. Макаревич О. П., Голиков П. П. Определение активности супероксиддисмутазы: Лаб. Дело, 1983. № 6. С.24–28.

21. Королюк М. А. Иванова М. И., Майорова И. Т., Токарев В. Е. Метод определения активности каталазы. Лаб. Дело. 1988. № 1. С.18.

22. Гаврилова А. Р., Хмара Н. В. Определение активности глутатионпероксидазы эритроцитов. Лаб. Дело. 1986. № 12. С.721–724.

23. Ещенко Н. Д., Вольский Г. Г. Методы биохимических исследований. Л.: Изд-во ленинградского университета, 1982. С. 207-210.

24. Владимиров Ю. А., Азизова О. А., Деев А. И. Свободные радикалы в живых системах. Итоги науки и техники. Серия биофизика. 1991. Т. 29. С. 3–249.

25. Lowry O. H., Rosenbrough N. I., Farr A. R. Protein measurement with the Folin phenol reagent. J. Biol. Chem. 1951. V. 193, № 1. P. 265–275.