ПРО ЕЛЕКТРОННИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК

 

 

logo_ophv.png

 

Автори – співробітники кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного: 

Паляничка Н.О. – кандидат технічних наук, доцент;

Верхоланцева В.О. – кандидат технічних наук, доцент;

Петриченко С.В. – кандидат технічних наук, доцент.

 

 

Одна з глобальних проблем суспільного розвитку – задоволення потреб населення у продуктах харчування за науково обґрунтованими фізіологічними нормами, що забезпечує відтворення його життєдіяльності, активну участь в економічному і соціальному розвитку суспільства. Особливу роль у вирішенні продовольчої проблеми відіграє харчова промисловість, яка є завершальною ланкою виробництва кінцевих продовольчих товарів.

Найпоширенішим і масовим виробництвом у харчовій промисловості є виробництво кондитерських виробів. 

Підбір професійного обладнання для кондитерського виробництва залежить від типу виробництва, масштабу підприємства і поставлених завдань. Неправильно підібрані машини можуть стати причиною випуску неякісної продукції.

В електронному навчальному посібнику «ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ» розглядається обладнання для замісу, прокатки і шарування тіста, для формування та випікання кондитерських виробів різних видів. 

Посібник рекомендований здобувачам вищої освіти спеціальності «Галузеве машинобудування» й «Харчові технології», учням (слухачам) професійно–технічних навчальних закладів, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професіями: машиніст тістомісильних машин, машиніст тістообробних машин, оператор ліній харчових продуктів (хлібопекарних та кондитерських), апаратник виробництва заквасок, машиніст поточної лінії формування хлібних виробів, машиніст формувально–закручувальних машин, оператор виробничих печей, пекар.