ПРО ЕЛЕКТРОННИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК
Автори – співробітники кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного:
Паляничка Н.О. – кандидат технічних наук, доцент;
Верхоланцева В.О. – кандидат технічних наук, доцент;
Петриченко С.В. – кандидат технічних наук, доцент.
Одна
з глобальних проблем суспільного розвитку – задоволення потреб населення у
продуктах харчування за науково обґрунтованими фізіологічними нормами, що
забезпечує відтворення його життєдіяльності, активну участь в економічному і
соціальному розвитку суспільства. Особливу роль у вирішенні продовольчої
проблеми відіграє харчова промисловість, яка є завершальною ланкою виробництва
кінцевих продовольчих товарів.
Найпоширенішим і масовим виробництвом у харчовій промисловості є виробництво кондитерських виробів.
Підбір
професійного обладнання для кондитерського виробництва залежить від типу
виробництва, масштабу підприємства і поставлених завдань. Неправильно підібрані
машини можуть стати причиною випуску неякісної продукції.
В електронному навчальному посібнику «ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ» розглядається обладнання для замісу, прокатки і шарування тіста, для формування та випікання кондитерських виробів різних видів.
Посібник рекомендований здобувачам вищої освіти спеціальності «Галузеве машинобудування» й «Харчові технології», учням (слухачам) професійно–технічних навчальних закладів, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професіями: машиніст тістомісильних машин, машиніст тістообробних машин, оператор ліній харчових продуктів (хлібопекарних та кондитерських), апаратник виробництва заквасок, машиніст поточної лінії формування хлібних виробів, машиніст формувально–закручувальних машин, оператор виробничих печей, пекар.