3. Технологічне обладнання для миття сировини, тари та обладнання.
Миття
– один з основних процесів консервного виробництва, який впливає на
якість кінцевого продукту. Мета миття – видалити з поверхні сировини, тари,
обладнання, інвентарю та приміщень забруднення, у тому
числі і мікроорганізми.
Режими
миття залежать від видів її об’єктів. Наприклад, для сировини різної консистенції застосовують неоднакові режими
миття (жорсткий або м’який); для тари, обладнання, інвентарю та інших об’єктів режим миття вибирають по
виду забруднення.
Рис.
3.2 – Машини для миття сировини: а) – машина для миття овочів, салатів, фруктів
GEWA; б) – центрифуга для сушки овочів, салатів K50.
Поверхня
сировини, тари, інвентарю, обладнання та виробничих приміщень може бути
забруднена частинками як мінерального, так і органічного
походження.
Сировина
зазвичай забруднена частинками ґрунту, піску,
а також соком пошкодженої сировини, причому в кабачках, огірках і інших овочах
пісок може знаходитися навіть у підшкірному шарі.
Тара
зазвичай забруднена частинками мінерального походження, пилом, в тому числі і
скляною. Поверхня жерстяної тари, як правило, покрита пилом і мінеральними маслами.
На
поверхні оборотної скляної тари зазвичай знаходяться складні забруднення, що
складаються з рідкої і твердої фаз: частки консервованого продукту, жири
(частіше олія), які внаслідок тривалого зберігання і висихання утворюють міцну
плівку. Окремі компоненти рідкої фази забруднень, що містить, наприклад, вуглеводи і жири,
адсорбуються входить до забруднення твердою фазою.
Складною
за складом може бути і тверда фаза забруднення, що включає в себе частки кварцу, оксиду
заліза, вугілля або плодів, овочів, тканин тварин тощо. Тверда фаза забруднення зазвичай
має різну дисперсність, що впливає на адгезійну силу зчеплення частинок забруднення з
поверхнею що відмивається.
Склад
забруднень обумовлює різноманітність їх механічних властивостей, розходження в силі зчеплення з
тарою і, отже, у швидкості руйнування мийним
розчином і неоднаковий вплив на ці властивості хімічного, механічного
і фізичного впливів.
Рис.
3.3 – Машини для миття тари: а) – тунельна машина мийки ящиків LUREA TEC/TSC
300; б) – пристрій для ополіскування жерстяних банок перед наповненням П1 – ОБЖ;
в) – машина для промивання і пропарювання тари Н1-КОБ; г) – пляшкомийна машина
Б6-ВМГ-3.
Важливе
значення має співвідношення рідкої і твердої фаз забруднення. Якщо відносна
кількість рідкої фази мала, остання може міцно адсорбуватися на
твердих
частках і утворений комплекс буде вести себе подібно однорідним твердим
забрудненям. В іншому випадку обидві фази забруднення існують незалежно одна від
іншої, незважаючи на те, що знаходяться в суміші.
Забруднення
будь-якого складу – як мінеральні, так і органічні й комбіновані – завжди
містять мікроорганізми, у тому числі і хвороботворні. Наявність
у забрудненнях білків і вологи сприяє швидкому розмноженню і розвитку мікроорганізмів, тому всю тару
перед наповненням консервованим продуктом, а також сировину перед технологічною
обробкою миють. Інвентар, обладнання та приміщення після миття
дезінфікують для придушення життєдіяльності мікроорганізмів. Сукупність процесів
миття та дезінфекції називають санітарною
обробкою.
Рисунок
3.4 – Класифікація машин для миття
сировини
Банкомийна
машина Н1 КОБ (відео)