СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Законодавчі та нормативно-правові документи:

1.  Кулинарная продукция, реализуемая населению. Общие технические условия. Общественное питание. ГОСТ 30390-95 – [Введ. в дію 01.07.1998].

2. Про акредитацію органів з оцінки відповідності: [Закон України № 2406 - III] // Уряд, кур'єр. - 2001 р. - 17 трав.

3. Про стандартизацію: [Закон України №2407 - III] // Уряд, кур'єр. -2001 p.- 17 трав.

4. Про підтвердження відповідності. [Закон України №2352 - III ]// Уряд, кур'єр. - 2001 р. - 5 квіт.

5. Про порядок розробки та затвердження технологічної документації на фірмові страви, кулінарні та борошняні кондитерські вироби на підприємствах громадського харчування: [Наказ М-ва економіки України від 25.09.2000 р. №210].

6. Заклади ресторанного господарства. Класифікація : ДСТУ 4281:2004 – [Чинний від 01.07.2004].

7. Услуги общественного питания. Общие требования : ГОСТ 30523-97– [Введ. в дію 01.07.1998].

8. Требования к обслуживающему персоналу. Общественное питание: ГОСТ 30524-97– [Введ. в дію 01.07.1998].

Базова:

9. Топольник, В.Г. Управління якістю продукції та послуг в готельно- ресторанному господарстві : навч. посіб. / В.Г. Топольник. - Львів : Магнолія 2006, 2012. - 328 с.

10. Топольник, В.Г. Управління якістю продукції і послуг ресторанного господарства : навч. посіб. / В.Г. Топольник. - Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. - 182 с.

11. Давидова, О.Ю. Управління якістю продукції та послуг у готельно- ресторанному господарстві : навч. посібник / О.Ю. Давидова, І.М. Писаревський, Р.С. Ладиженська; Харк. Нац.. акад. міськ. Госп-ва. – Х.: ХМАМГ, 2012. – 414 с.

12. Ильенкова, С.Д. Управление качеством : навч. посібник / И.Д Ильенкова, B.C. Мхитарян и др. - М.: Юнити Дана, 2004. – 126 с.

13. Кириченко, Л.С. Основи стандартизації, метрології, управління якістю : навч. посібник / Л.С. Кириченко, П.В. Мережко - К.: КНТЕУ, 2001. – 128 с.

14. Мережко, Н.В. Управління якістю : підруч. для вищ. навч. закл. /Н.В. Мережко, В.В. Осієвська, Н.С. Ясинська. – К.: Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2010. – 216 с.

Допоміжна:

15. Басовский, Л.Е. Управление качеством : навч. посіб. / Л.Е. Басовский – М: ИНФРА-М, 2000. - 212 с.

16. Боженко, Л.І. Управління якістю, основи стандартизації та сертифікації продукції : навч. посіб. / Л.І. Боженко, О.Й. Гутта – Л: Афіша, 2001. - 176 с.

17. Гиссин, В.И. Управление качеством : підруч. / В.И. Гиссин - Ростов на Дону, 2003. - 396 с.

18. Огвоздин, В.Ю. Управление качеством. Основы теории и практики : підруч. для вищ. навч. закл. / В.Ю. Огвоздин - М.: Дело и сервис, 2002. - 160с.

19. Окрепилов, В.В. Управление качеством : підруч. / В.В. Окрепилов - СПб.: Наука, 2000. - 911 с.

20. Системи управління якістю, основні положення та словник. - К.: Держстандарт України, 2001. - 27 с

21. Системи управління якістю. Настанови щодо поліпшення діяльності. - К. Держстандарт України, 2001. - 44 с.

22. Спицнадель, В.Н. Системы качества (в соответствии с международными стандартами ISO серії 9000): разработка, сертификация, внедрение и дальнейшее развитие. - СПб.: Бизнес-пресса, 2000. -335 с.

22. Управление эффективностью и качеством /Под ред. И. Прокопенко, К. Порта. - VI. Дело, 2001. - 800 с.

23. Фомин В.Н. Квалиметрия. Управление качеством. Сертификация. -М. Ось-89,2002.-380с.

24. Шаповал, М.Л. Основи стандартизації, управління якістю і сертифікації / М.Л Шаповал. - К.: Вид-во Європ. ун-ту, 2002. - 174 с.