ПРО ЕЛЕКТРОННИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК
Автори
– співробітники кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю.
Ялпачика» Таврійського державного агротехнологічного університету імені
Дмитра Моторного:
Ялпачик В.Ф. – доктор технічних наук, професор;
Паляничка Н.О. – кандидат технічних наук, доцент;
Пупинін А.А. – асистент.
Одна
з глобальних проблем суспільного розвитку – задоволення потреб населення у
продуктах харчування за науково обґрунтованими фізіологічними нормами, що
забезпечує відтворення його життєдіяльності, активну участь в економічному і
соціальному розвитку суспільства. Особливу роль у вирішенні продовольчої
проблеми відіграє консервна
промисловість,
яка є завершальною ланкою виробництва кінцевих продовольчих товарів.
Виробництво і
постачання на споживчий ринок плодоовочевих консервів мають велике значення для
населення, оскільки в значній мірі дозволяють скоротити витрати праці і часу на
приготування їх в домашніх умовах. Крім того, використання сучасних технологій в
консервної промисловості дає можливість виробляти високоякісну продукцію в
широкому асортименті і задовольняти різноманітні зростаючі потреби
населення.
Підбір
професійного обладнання для
консервної промисловості залежить
від типу виробництва, масштабу підприємства і поставлених завдань. Неправильно
підібрані машини можуть стати причиною випуску неякісної
продукції.
В
електронному навчальному посібнику «Технологічне
обладнання для миття, інспектування, сортування і калібрування плодоовочевої
сировини»
розглядається технологічне
обладнання
для
миття
сировини, тари та обладнання,
обладнання
для інспектування, сортування і калібрування.
Посібник
рекомендований здобувачам вищої освіти спеціальності «Галузеве машинобудування»
й «Харчові технології», учням (слухачам) професійно–технічних навчальних
закладів.