ВСТУП
Солод
є важливою біологічною
добавкою, яка широко використовується в харчовій промисловості,
при виробництві - кукурудзяних
та рисових
пластівців, молочного
та білого шоколаду.
Має в своєму складі такі добавки: мальтоза,
фруктоза,
глюкоза,
сахароза
та амілоза.
І таким чином застосовується в образі підсолоджувача та смакової
добавки.
Існує
велика кількість різних видів солоду, які відрізняються між собою хімічним
складом та технологією виробництва.
Виробництво солоду - самостійний і досить вигідний бізнес, супутній пивоварінню. Світле пиво виробляється із світлого або середньої кольоровості солоду. Темні сорти варяться з темного карамельного солоду, який виходить при смаженні солоду, і цукор в ньому карамелізується.